En lastebil passerer en barriere etter å ha kjørt av den første ferjen til Dover den 1. januar 2021, etter at Storbritannia gikk ut av EUs indre markedet klokken 23 nyttårsaften. Foto: Frank Augstein / AP / NTB.

Ferje- og jernbanetrafikken mellom Storbritannia og Frankrike går som normalt nyttårsdagen, første dagen der britene er ute av EUs indre marked.

36 vogntog var med på den første ferjeavgangen fra Dover i Storbritannia til Calais i Frankrike fredag morgen. Tre av dem ble stanset for kontroll.

Heller ikke jernbanetransporten møtte problemer.

– For flertallet av vogntogene vil man ikke engang merke noen forskjell, sier John Keefe, talsmann for Eurotunnel, jernbanetunnelen som frakter kjøretøy under Den engelske kanal.

Rundt 70 prosent av handelen mellom Storbritannia og EU går via de franske havnebyene Calais og Dunkerque. I gjennomsnitt passerer 60.000 passasjerer og 12.000 vogntog disse havnene hver dag.

(©NTB)

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.