Geir Ugland Jacobsen var fylkesleder for Fremskrittspartiet i Oslo, inntil han ble ekskludert for to uker siden. I kveld står han frem i Dagsorden med sitt «nye parti». Med på laget har han også Documents kommentator, Kent Andersen, som etter 13 års arbeid for FrP nå har meldt seg ut av partiet. De fremstår ikke som angrende syndere.

Hvilket navn partiet skal stille til valg som, er ennå ikke avgjort, men Ugland Jacobsen indikerer overfor Geir Furuseth at han sammen med sine nye samarbeidspartnere ønsker å plassere seg i det politiske sentrum, vel og merke om man fraviker den eller så vanlige høyre-venstre-aksen i norsk politikk.

Programlederen lykkes kanskje ikke med å lokke verken Ugland Jacobsen eller Kent Andersen ut på glattisen, men tema som innvandring, Covid-19, mer direkte-demokrati og selvsagt klima, berøres i intervjuene som utgjør hoveddelen av kveldens Dagsorden.

Kent Andersen kommer med sin egen kommentar på document.no, men sendingen ser du her:

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂