Ekskludert, men ikke uten støtte i partiet: Tidligere fylkesleder i Oslo FrP, Geir Ugland Jacobsen.
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Etter at FrPs sentralstyre ekskluderte leder i Oslo FrP Geir Ugland Jacobsen fra partiet, har nå flere lokale FrP-politikere tatt et kraftig oppgjør med ledelsen. Uroen internt later til å vokse.

Nå kommer ifølge NTB enda flere tillitsvalgte i partiets lokallag på banen, og uttrykker misnøye med beslutningen om å ekskludere Geir Ugland Jacobsen. Et allerede svekket parti opplever bitter, indre strid.

NTB meldte tidligere i dag at Odd Eskil Andersen i Vestvågøy melder seg ut av Fremskrittspartiet i protest mot Oslo-saken. Dette er først omtalt i Lofotposten. Andersen, som er inne i sin fjerde periode som kommunestyrerepresentant for Vestvågøy FrP, sier til avisa at han føler seg fremmed i partiet.

Det var beslutningen i sentralstyret om å ekskludere leder i Oslo FrP, Geir Ugland Jacobsen, og sette fylkeslaget under administrasjon som fikk ham til å melde seg ut.

– Det oppleves som veldig spesielt. FrP er i en prosess for å vedta nytt partiprogram på landsmøtet til våren. Å hindre en debatt om politikk og veivalg for partiet vitner om at takhøyden er senket kraftig, sier Andersen.

Leder i Nordre Aker FrP, Arne Østreng, er også sterkt kritisk. Han kaller sentralstyrets beslutning feig.

– At demokratisk valgte FrP-representanter i Oslo FrP med sin leder, som står for de nødvendige samfunnsendringene man forventer gjennom reell FrP politikk, nå nedlegges av et diktatorisk sentralstyre, viser en forakt for eget parti og demokratiske prinsipper, uttaler Østreng til NRK.

Partiets oppslutning har falt det siste året, og Østreng sier det snarere er ledelsen og sentralstyret som burde ha stilt sine plasser til disposisjon for ikke å ha gjort noe med den uheldige utviklingen i partiet tidligere.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.