Henrik Kristoffersen fra et tidligere renn denne sesongen. foto: AP Photo/Alessandro Trovati.

Stjerne-alpinist Henrik Kristoffersen var misfornøyd med egen innsats i storslalåm. Han mente «han kjørte som en kjerring». Da spratt de politisk korrekte synserne raskt frem med pekefingeren.

Det er NRK som melder om dette nesten komiske etterspillet etter World Cup-rennet i storslalåm i italienske Alta Badia.

I rennet kjørte det norske alpin-esset noe «under pari» i egne øyne, og endte på en 15-plass

Dette var skuffende for en utøver som ofte er å finne på seierspallen i både slalåm og storslalåm. Den frittalende og temperamentsfulle Henrik Kristoffersen lot det skinne klart gjennom hva man mente om sin egen prestasjon, og sa at han selv «kjørte som en kjerring».

Dette er et relativt innarbeidet uttrykk på folkemunne, og brukes trolig daglig i skimiljøet når man kommenterer egne prestasjoner under både trening og renn. Ingen lar seg selvsagt «krenke» av det.

Men nå gjorde Kristoffersen den «utilgivelige feilen» å si det så noen journalister snappet det opp.

Slikt er i dag en gavepakke for politiske korrekte sensasjonsjegere i msm-pressen, og det tok ikke lang tid før man hadde klart å klemme ut en «sak» om dette også. Man hoster opp diverse eksperter og andre som gjerne vil fremstå som prektige og korrekte, og dermed er spetakkelet i gang.

NRK skriver:

Kristoffersen ønsket ikke å svare på spørsmål om «kjerring»-kommentaren etter rennet, men NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth reagerer på ordvalget til Kristoffersen.

– … jeg er sikker på at noen av «kjerringene» hadde kjørt fra ham i dag. Det er umodent å si i 2020, sier Haver-Løseth.

Selv burde hun kanskje vist en porsjon «modenhet» ved å takke nei til å la seg bruke av NRKs klamme agenda på denne måten.

Videre sto så «ekspertene nærmest i kø for å vise seg frem med «de rette 2020- holdninger»:

Kristoffersens kommentar om at han kjørte som en «kjerring» vakte oppgitthet og harme hos flere.

– Et uttrykk som «jeg kjører som en kjerring» bør det være mulig å styre unna. Helt unødvendig, skriver VG-Sportens kommentator Leif Welhaven.

Welhaven er kjent for aldri å gå glipp av en mulighet til å fremstå som «mer enn bare en sportskommentator».

I tillegg kom tidligere håndballspiller Mia Hundvin på banen med en kritisk kommentar.

Mer overraskende var det at også den populære Kjetil André Aamodt valgte å angripe sin idrettskollega Kristoffersen, riktignok på en temmelig avmålt måte:

Også NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt synes Kristoffersen bør være forsiktig med kjerring-kommentarer.

– Man må være litt forsiktig med det, for det er mange kvinner som har yppet seg når de har kjørt samme løype og kjørt fortere enn noen av gutta, forteller Kjetil André Aamodt.

Aamodts utspill er kanskje et resultat av hans kommentatorrolle i NRK. Der forventes det antagelig at alle medarbeidere synger med  i det politisk korrekte koret til enhver tid.

Ethvert fornuftig menneske vet innerst inne at Kristoffersen ikke mener noe vondt med dette. Det er hans måte å uttrykke seg på, og bør anses som fullstendig uskyldig. Ingen trenger å late som om dette er noen sak.

Det er bare å håpe at Henrik Kristoffersen hever seg glatt over dette sørgelige hylekoret, og beholder fokus på sin sportslige utvikling. Idretten trenger Henrik Kristoffersen som den har er, ikke en dressert puddel i de politiserte medienes verdensbilde.

 

Gi gjerne en julegave til Document i år!

Les om utviklingen i Norge: 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.