Trondheim tinghus. Foto: Øyvind Thuestad.

Aktor har lagt ned påstand om 20.000 kroner i bot for advokaten som skal ha gitt råd til klienten sin om å rømme landet da barnevernet ville ta barna hennes.

Advokaten er tiltalt for medvirkning til omsorgsunndragelse. Aktor i saken, politiadvokat Thomas Berg, la i Sør-Trøndelag tingrett onsdag ned påstand om en bot på 20.000 kroner for advokaten, subsidiært fengsel i 40 dager, melder VG.

Ifølge tiltalen skal advokaten to ganger har gitt klienten råd om å unndra seg iverksettelse av vedtaket om omsorgsovertakelse av barna i 2016.

Fra 2016 til 2018 oppholdt kvinnen seg i Malaysia med sine to barn, og unndro seg på den måten barnevernet. Etter at hun kom tilbake, slapp hun imidlertid med påtaleunnlatelse da politiet avsluttet sin etterforskning av saken.

Advokaten fikk også tilbud om påtaleunnlatelse for det forholdet politiet mente han hadde gjort seg skyldig i, men han har nektet straffskyld, og saken er derfor til behandling i domstolen.

 
Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.