Paris-ordfører Anne Hidalgo. Foto: Bertrand Guay/Pool via REUTERS

Myndighetene i Paris er blitt bøtelagt for å ha ansatt for mange kvinner i lederstillinger i 2018.

NTB-AFP melder om saken. Bakgrunnen er en tidligere regel som skulle sikre likestilling. I henhold til regelen kunne maks 60 prosent av lederstillingene gå til personer av samme kjønn, skriver Le Monde.

Elleve kvinner og bare fem menn ble ansatt i lederstillinger i rådhuset i Paris i 2018. Dermed må Paris kommune nå betale en bot på 90.000 euro – tilsvarende 960.000 kroner.

Ordfører Anne Hidalgo tar kjennelsen med lett hjerte og beskriver den som absurd.

– Jeg er glad for å kunne opplyse at vi er blitt bøtelagt, sa hun tirsdag.

Det er den franske regjeringen som har tatt beslutningen om å bøtelegge hovedstaden for de mange kvinneansettelsene. Ministeren Amelie de Montchalin skriver på Twitter at regelen som skulle sikre likestilling ved lederansettelser, senere ble endret. Også de Montchalin mener utslaget av regelen i dette tilfellet ble absurd.

Også Norge er et land med til dels svært mange kvinner i ledende stillinger, både i offentlig og privat sektor. Det er så langt ikke meldt om noen tilsvarende reaksjoner på overvekt av kvinnelige ledere her i landet.

Gode bøker til jul: 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.