Michael Tetzschner (H). Foto: Lise Åserud / NTB

Høyre-nestor Michael Tetzschner er trolig sikret nok en stortingsperiode etter at han vant 6.-plassen på Oslo Høyres stortingsliste foran Stefan Heggelund.

Det var duket for en digital thriller og kamp om de seks øverste plassene på valglista for stortingsvalget 2021 da Oslo Høyre avholdt sitt nominasjonsmøte mandag kveld. Høyre har i dag seks representanter på Stortinget fra Oslo.

– Den store utfordringen denne gangen er at det er flere brikker i spillet enn det er plasser til, sa leder i nominasjonskomiteen Erling Lae i sitt sluttinnlegg foran voteringen.

Et mindretall i komiteen hadde i utgangspunktet innstilt Stefan Heggelund på sjetteplassen sammen med Tetzschner. Mandag åpnet imidlertid Heggelund på Facebook for at han også kunne komme til å utfordre Mudassar Kapur, Høyres finanspolitiske talsperson, om fjerdeplassen på lista.

Det gjorde han ikke, og dermed gikk de fem første plassene til dem som komiteen hadde nominert: Ine Eriksen Søreide, Nikolai Astrup, Heidi Nordby Lunde, Mudassar Kapur og Mathilde Tybring-Gjedde.

Deretter stemte et klart flertall for Tetzschner, som vant med 128 stemmer foran Heggelunds 93.

På sjuende plass, med en ørliten mulighet for fast plass på Stortinget, kom tidligere finansbyråd i Oslo Eirik Lae Solberg.

 

Nå begynner det å haste:

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.