Silhuetten av et kullkraftverk i Glenrock, Wyoming, avtegner seg mot morgenrøden den 27. juli 2018. Foto: J. David Ake / AP / NTB.

Klimaendringer har på ett år falt fra førsteplass til fjerdeplass over europeernes største bekymringer. Det viser den tredje store undersøkelsen av holdninger til klimaspørsmålet som er utført av Den europeiske investeringsbanken (EIB).

Endringen i innstillingen til klimasaker knyttes til koronapandemien, skriver den tyske avisen Tagesspiegel.

30.000 mennesker verden rundt har deltatt i undersøkelsen, og blant europeerne ser listen over de største bekymringene slik ut:

1. Håndteringen av koronapandemien
2. Økonomiske og finansielle bekymringer
3. Frykt for å miste jobben
4. Klimaendringer

I gjennomsnitt for de 27 medlemsstatene i EU er det kun 33 prosent av de spurte som anser klimaendringer som en de tre største utfordringene for sitt eget land.

De tilsvarende andelene for Spania og Ungarn er henholdsvis 18 og 22 prosent, opplyser Die Welt.

I Europa er det bare i Tyskland og Østerrike at klimaendringene kommer så høyt som på andreplass over de største bekymringene.

Det er ikke overraskende at pandemien har overskygget alt annet, sier EIB-direktør Ambroise Fayolle. Samtidig ønsker tyskerne en «grønn gjenoppbygging» av økonomien, legger han til.

70 prosent av de spurte europeerne i undersøkelsen synes det ville være rett hvis myndighetene tvang dem til å forholde seg på en mer klimavennlig måte, med strengere regler, skriver Tagesspiegel.

 

 

Årets julegave! Kjøp Kents bok om klimahysteriet her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.