Russlands president Vladimir Putin deltar i en videokonferanse fra sin residens utenfor Moskva den 2. november 2020. Foto: Alexei Nikolsky / Sputnik, Kreml / Pool via AP / NTB.

President Vladimir Putin har gitt helsemyndighetene ordre om å begynne massevaksinasjon av lærere og leger til uken.

Russland har så langt produsert rundt to millioner doser mot covid-19-viruset i et statlig utviklingsprogram, uttalte Putin onsdag kveld ifølge statlige medier.

– La oss være enige om at dere starter opp vaksinering i stor skala neste uke, sa Putin i en videosamtale med visestatsminister Tatyana Golikova, som har ansvaret for helsesaker.

Russland var det første landet som frambrakte en vaksine som er ment for massevaksinasjon. Nyheten om vaksinen Sputnik V ble sluppet i august i år.

Det statseide legemiddelbedriften som framstiller vaksinen, sier at den har en effektivitet på over 90 prosent, uten bivirkninger å snakke om.

Putin har personlig godkjent bruken av vaksinen, han har sågar opplyst at hans datter har tatt den uten andre bivirkninger enn en lett forbigående feber.

Russland ligger på fjerde plass over verdens hardest rammede land, med over 2,3 millioner smittetilfeller.

(©NTB)

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.