Pennsylvanias riksadvokat, Josh Shapiro, er blant dem som åpenlyst har vist sin fiendtlighet mot Republikanerne og Trump. Foto: Matt Rourke/AP/Scanpix

Pannsylvanias høyesterett opphevet lørdag en stans i godkjenning av valgresultatet som var gjort av en dommer tidligere i uken. Patricia McCullough stanset godkjenningen for at spørsmålet om poststemmer kunne avklares. Det var det ingen grunn til mente høyesterett som sa klagen på stemmereglene kom for sent.

The Pennsylvania Supreme Court issued an order Saturday vacating a lower court’s decision to suspend the certification of the state’s vote in the presidential election, holding that a challenge to the state’s vote-by-mail laws had come too late.

Klagen måtte ha kommet da reglene ble endret for et år siden. En kan ikke klage når millioner av mennesker har avgitt sin stemme, mente høyesterett.  Demokratene har flertall i høyesterett. De to Republikanerne tak dissens og ville ha utredet valglovene, men var enig i kjennelsen.

Pennsylvanias riksadvokat Josh Shapiro var fornøyd med resultatet.

 

Pennsylvania Supreme Court Tosses Challenge to Vote-by-Mail Because It Came Too Late

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.