Tidligere aksjon for å beholde flest mulig innvandrere i Skandinavia, her fra Malmö i Sverige. Foto:  REUTERS/Vincent West

Enda en gang iverksettes en sterkt mediedrevet kampanje for å forhindre at en utvist immigrant sendes ut av landet. Denne gangen gjelder det 18 år gamle Mustafa Hasan.

Hasan må ifølge NTB forlate Norge og Asker, hvor han har bodd siden han var seks år. Nå er han utvist fordi oppholdet skal være  basert på uriktige opplysninger gitt av hans familie.

Søndag viste demonstranter støtte til den utviste Hasan utenfor Stortinget.

Spesielt VG har de siste dager laget artikkel etter artikkel om dette, og har satt en rekke journalister på saken.

VG  har også fått SVs Audun Lysbakken til å uttale seg, og han sier han «reagerer sterkt» på det hele. Få ble trolig forbauset over Lysbakkens syn på dette.

18-årige Hasan har fått støtte fra lokalsamfunnet og politikere. Blant talerne på søndagens demonstrasjon var Asker-ordfører Lene Conradi (H), som har bedt UNE om å vurdere saken på nytt.

– Vi har tatt vare på deg i mange år, Mustafa. Du er en askerbøring som meg. Uansett utfall vil du alltid ha et hjem hos oss i Asker, sa ordføreren, ifølge Budstikka.

Hasan og familien kom til Norge fra Jordan i 2008 og fikk midlertidig oppholdstillatelse. Etter fire år ble denne imidlertid trukket tilbake.

De fleste familiemedlemmene ble sendt ut av landet, men ikke Hasan, fordi han var under 18 år. Nylig fylte han 18 år, og denne måneden mottok han et endelig vedtak fra Utlendingsnemnda (UNE). Han må forlate landet innen mandag 7. desember.

Bakgrunnen for at Hasan er nødt til å forlate landet, er at moren oppga feilaktig nasjonalitet da de kom til Norge i 2008.

VG skriver dette om bakgrunnen for vedtaket om utvisning:

Tidligere denne uken skrev avdelingsleder Terje Østraat i UNE til VG at Hasans sak og hans tilknytning til Norge har blitt grundig vurdert flere ganger opp gjennom årene.

– Hans sak har også vært oppe i tingretten og i lagmannsretten, der UNE fikk medhold, skriver Østraat i e-posten.

– Familien har gitt uriktige opplysninger om identitet og har fremlagt falske dokumenter. Dette utgjør grove brudd på utlendingsloven.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!
 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.