Rettsbygningen i Nice. Foto: Julien Navarro / GNU Free Documentation License.

Domstolen i Nice har dømt en 19 år gammel elev ved en videregående skole i byen til 18 måneders fengsel, etter at han truet en av lærerne sine med å drepe ham slik det skjedde med Samuel Paty, som ble halshugget på gaten etter skoletid i en forstad til Paris den 16. oktober.

19-åringen – identifisert som Ilheb, et ikke uvanlig navn i Algerie – hadde truet læreren etter at denne hadde mistenkt noen elever for å ha jukset under en tentamen, opplyser avisen Nice Matin.

Et portrett av Samuel Paty står på trappen ved nasjonal­forsamlingen i Paris før en minnestund for den drepte læreren den 20. oktober 2020. Foto: Lewis Joly / AP / NTB.

Læreren som var blitt truet, hadde gått skrekkslagen i dekning:

Charles hikster. «Jeg har levd i frykt i tok uker», betror han med beveget stemme. Den unge naturfaglæreren ved Guillaume Apollinaire-gymnaset i Nice har stor lidenskap for jobben sin, men så seg nødt til å forlate de 150 elevene sine, fjerne navnet sitt fra postkassen og aldri gå ut.

Retten festet ikke lit til tiltaltes forklaring om at trusselen var en spøk som var ment å gjøre inntrykk på en jente. Ilheb, som risikerte opp mot sju års fengsel for dødstrusler og forherligelse av terror, har ti dager på seg til en eventuell anke av dommen.

 

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.