Eksteriør av Inkognitogaten 1 i Oslo, der PR-byrået First House har leid lokaler. Tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen disponerer en leilighet i den samme bygården. Oslo 20091031.  Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix

Vindkraftorganisasjonen Norwea forteller i en pressemelding at administrerende direktør går av første januar 2021. Etter 14 år som adm.dir i Norwea, går Øyvind Isachsen til First House, der skal han lede en nystartet fornybarsatsing i selskapet Sustainability AS.

– Vi er glade for at Øyvind fortsetter å jobbe for den enormt viktige omstillingen til en fornybar økonomi, selv om vi synes det er synd å se ham gå fra NORWEA sier Norweas styreformann Peter Simonsen.

Norwea er en interesse- og bransjeorganisasjon som ble stiftet i 2006, hvor målet er å skape og opprettholde et modent og langsiktig vindkraftmarked i Norge. Organisasjonen har dag rundt 130 medlemsbedrifter, som representerer hele verdikjeden rundt vind-, bølge- og tidevannskraft.

Styreformann i Norwea, Peter Simonsen, er godt fornøyd med innsatsen til Isachsen, og det er ikke så rart ettersom organisasjonen har klart å overtale politikerne til å plassere monstermøller på annenhver fjelltopp, og skape en helt ny industri som aldri har klart å gå med overskudd uten subsidier. Vindkraft har en 40 år lang historie for fiasko.

Styreformannen berømmer Isachsen for hans «innbitte overbevisning», og Isachsen selv trekker frem flere høydepunkter fra sin tid som NORWEA-sjef.

– Høydepunktet i disse 14 år i vinden, er innføringen av sertifikatsystemet og avskrivningsreglene som førte til Fosen-utbyggingen, som ble starten på denne nye utviklingen av stedbundne naturresurser i Norge. Samt å være en del av Norwea-teamet som har jobbet med å få frem ny energiproduksjon i et land som man jo har inntrykk av bugner av naturresurser

De vanvittige skattefordelene og systemet med «grønne sertifikater» som ble innført av Stortinget under Ola Borten Moe i 2012, fikk vindkraftkonsesjoner til å bli en gullgruve for spekulanter. Dette profittmotivet, kombinert med den påståtte klimakrisen, har gjort vindkraftbransjen uimotståelig for kunnskapsløse og klimahysteriske politikere – i landet som aldri trengte vindkraft

Årets julegave! Kjøp Kents bok om klimahysteriet her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.