Det amerikanske forsvarsdepartementets bygning i Washington. Kilder i Pentagon opplyser at det amerikanske forsvaret har gjennomført en vellykket nedskyting av en interkontinental rakett i en test av et nytt rakettforsvarssystem. Foto: Charles Dharapak / AP / NTB

En ubevæpnet interkontinental rakett av typen som kan bære atomstridshode, ble tirsdag skutt ned fra et amerikansk marinefartøy i Stillehavet.

Den interkontinentale raketten ble skutt opp fra en amerikansk base på Kwajalein-atollen, som er en del av Marshalløyene. En jager fra den amerikanske marinen avfyrte en Aegis SM-3-rakett som ødela den interkontinentale raketten. Jageren lå nordøst for Hawaii da testen ble gjennomført, opplyser Pentagon.

Det amerikanske forsvaret har også tidligere gjennomført slike tester, men da med raketter avfyrt fra underjordiske siloer i USA. Hvis ytterligere tester av systemet lykkes, kan det tyde på at det amerikanske rakettforsvarssystemet som er under utvikling er pålitelig.

Tirsdagens test antas å særlig vekke interesse i Nord-Korea. Landets atomvåpen- og rakettprogram er en av hovedårsakene til at Pentagon har satset tungt på rakettforsvar det siste tiåret.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.