Under tre av ti har tillit til at folk flest følger smittevernreglene, viser en ny undersøkelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Få har tillit til at folk flest følger smittevernreglene, men nesten alle vasker hendene og holder avstand, viser en ny undersøkelse.

Under tre av ti har tillit til at folk flest følger smittevernreglene, viser en undersøkelse Opinion har gjort for Røde Kors.

Tilliten har ikke vært så lav siden Røde Kors gjorde sin første måling av smitteverntiltak i mai. Men selv om tilliten er lav, svarer hele ni av ti at de vasker hendene og holder avstand.

– Vi går mot den mørkeste tiden på året, og det er lett å få mørke tanker og miste troen på hverandre. Det er det ingen grunn til. Flere er opptatt av å vaske hender og å holde avstand nå enn for et halvt år siden, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors i en pressemelding.

I undersøkelsen kommer det også fram at nesten halvparten av befolkningen er bekymret for å bli smittet av koronaviruset, noe som er det høyeste bekymringsnivået som er målt gjennom hele pandemien.

 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Kjøp dine julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.