Terje Rød-Larsen avbildet på Verdens økonomiske Forum i Davos, Sveits, i januar 2018. Foto: Heiko Junge / NTB

Svenske myndigheter vil undersøke hvilke koblinger Terje Rød-Larsens tankesmie IPI har til den avdøde overgrepsmannen Jeffrey Epstein.

Dagens Næringsliv har i en rekke artikler rettet søkelyset mot koblinger mellom International Peace Institute (IPI), Rød-Larsen og Epstein. Ifølge avisen har norske myndigheter, gjennom Utenriksdepartementet, bedt styret i tankesmia oppklare forbindelsene.

Svenske myndigheter, som også har vært en viktig pengegiver til IPI, har igangsatt egne undersøkelser, melder avisen. Dette ble satt i gang dagen etter en artikkel i DN om at Rød-Larsen på et tidspunkt skyldte Epstein penger, og at en betaling til Epstein via IPI ble autorisert.

– Vi er for tiden i kontakt med IPI. Som store givere har vi gitt uttrykk for at vi venter at organisasjonen, inkludert styret, følger opp den nye informasjonen i artikkelen grundig og bestemmer seg for neste trinn i henhold til disse funnene, opplyser det svenske utenriksdepartementet til avisen.

– Vi vil ta stilling til de neste stegene basert på dette. Vi venter at IPI handler i samsvar med sine etiske retningslinjer, skriver pressetjenesten i svensk UD videre.

IPI og Rød-Larsen har ikke besvart DNs henvendelser om saken.

 

Kjøp bøker som julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!