Terje Rød-Larsen under 20-årsmarkeringen for Osloavtalen fredag. Jubileet markeres med en konferanse på Litteraturhuset i Oslo den 13. september 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Riksrevisjonen har bedt Utenriksdepartementet om innsyn i dokumenter om Terje Rød-Larsens tankesmie International Peace Institute.

– Vi har bedt Utenriksdepartementet om disse dokumentene på grunn av en rekke kritiske artikler om forhold rundt International Peace Institute (IPI), sier ekspedisjonssjef Åse Kristin Berglihn Hemsen i Riksrevisjonen til Dagens Næringsliv.

IPI har til sammen mottatt 130 millioner kroner i støtte fra norske myndigheter over flere år.

DN har de siste månedene skrevet flere artikler om IPI, som ledes av toppdiplomaten Terje Rød-Larsen. Her kommer det blant annet fram at tankesmia har mottatt støtte fra den nå avdøde sexforbryteren Jeffrey Epstein, og at en venn av Rød-Larsen i Utenriksdepartementet var med å styre norsk støtte til tankesmia.

Hemsen i Riksrevisjonen vil ikke si noe om hva de undersøker eller hva som skal skje videre.

(©NTB)

 

Kjøp Alexander Graus «Hypermoral» fra Document Forlag her. Nå satt ned fra 299 til 210 kroner!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.