Terje Rød-Larsen under 20-årsmarkeringen for Osloavtalen i 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Riksrevisjonen vil granske UDs forhold til tankesmien International Peace Institute ledet av Terje Rød-Larsen. Det melder Dagens Næringsliv. Riksrevisjonen har allerede gjennomgått mange dokumenter om forbindelsen mellom UD og IPI.

– Vi har bestemt oss for å undersøke Utenriksdepartementets støtte til og samarbeid med International Peace Institute (IPI). Vi har gått gjennom store mengder dokumentasjon fra departementet og mener det er grunnlag for å se nærmere på saken, sier riksrevisor Per-Kristian Foss til Dagens Næringsliv. (NTB)

International Peace Institute har i årenes løp mottatt 130 millioner kroner av norske myndigheter.

Tankesmien som Rød-Larsen er president for fikk søkelyset mot seg da det kom frem at den hadde mottatt 375.000 dollar av stiftelsen til Jeffrey Epstein. IPI reagerte med å donere det samme beløpet til arbeid mot sextrafikk og menneskehandel.

Terje Rød-Larsen og ektefellen Mona Juul gjorde seg bemerket som nøkkelspillere i prosessen som førte frem til Oslo-avtalen.

Mona Juul er i dag Norges FN-ambassadør.

 

 

 

 
Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂