Valg Sikkerhetsrådet FN 2020. Ambassadør Mona Juul går til FN for å stemme. Bronx, USA, 17.06.2020. Foto: Pontus Höök / NTB

Norges ambassadør til FN Mona Juul sier hun ikke kjente til at ektemannen hadde lånt penger av den avdøde overgriperen Jeffrey Epstein, skriver DN.

Ektemannen Terje Rød-Larsen gikk av som president i tankesmia International Peace Institute (IPI) i slutten av oktober, etter å ha fått sterk kritikk fra sin egen styreleder for både et privat lån fra Epstein og for at tankesmia mottok penger fra ham i flere år.

– Jeg har ikke hatt noen kjennskap til økonomiske forhold mellom Epstein, IPI eller min mann. Jeg viser til det min mann har sagt til IPIs styre, at det var en alvorlig feilvurdering å ta opp et personlig lån fra Epstein. Jeg kunne ikke ha vært mer enig, skriver hun i en e-post til Dagens Næringsliv.

Epstein ble funnet død i en fengselscelle i New York i august. Han var siktet for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.