Sylvi Listhaug på talerstolen under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen den 17. oktober 2020. Foto: Berit Roald / NTB.

FrPs programkomité vil øke strafferammen fra dagens 21 års fengsel til 50 års fengsel. – Det skal svi å være kriminell, sier komitéleder Sylvi Listhaug.

Ifølge VG legger programkomiteen fram sitt utkast tirsdag.

Komiteen ønsker å senke den kriminelle lavalderen fra 15 til 14 år – og den vil også åpne for større bruk av ubetinget fengsel for lovbrytere under 18 år.

– Vi ønsker å gjøre det tøffere å begå kriminelle handlinger i Norge, og at det skal svi å være kriminell. Derfor går vi inn for å skjerpe straffenivået og øke maksstraffen til 50 år. Det er ikke bare terrorhandlinger som bør få en mye høyere strafferamme, men også drap og annen alvorlig kriminalitet, sier Listhaug til avisa.

Blant de andre forslagene er at de som har begått alvorlige seksuelle overgrep mot barn, skal kunne dømmes til medisinsk kastrering. Programkomiteen vil dessuten gjøre det mulig å frata overgripere retten til pass for å hindre at de reiser til utlandet for å utnytte barn. I tillegg vil den at foreldre som er dømt for overgrep mot egne barn, umiddelbart skal miste omsorgs- og samværsrett.

(©NTB)

 

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her!