Ungdom i Oppdrag kan bli nektet økonomisk støtte fordi de tror homofilt ekteskap er galt. – Offentlig forvaltning leker meningspoliti, sier generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) reagerer på at Ungdom i Oppdrag kan bli nektet refusjon av kommunal avgift på grunn av homofilisynet.

– Vi kan ikke ha et meningspoliti i offentlig forvaltning som skal gå inn og styre organisasjoners teologi. Dette er en lovlig organisasjon og et lovlig standpunkt, sier Ingrid Rosendorf Joys, generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) til Vårt Land.

Skien kommune har lenge hatt en ordning der foreninger innen idrett og kultur har sluppet å betale avgift for vann, avløp og renovasjon (VAR-avgifter). Nå har kommunedirektøren foreslått å gi Ungdom i Oppdrag Skien (UIO) avslag på sin søknad om å få refundert 124.000 kroner.

Begrunnelsen er at misjonsbevegelsen, som ble grunnlagt av pinsevenner på 1960-tallet, ikke har medlemmer i ordinær forstand, og at de ikke aksepterer homofilt ekteskap.

Kultursjef Guro Honningdal i Skien viser til kriteriene for ordningen, som sier at foreningen skal være åpen for alle og medlemsbasert.

– UIO har ikke medlemmer i ordinær forstand, men deltakere på disippelskolen. Utover det har vi ikke gjort vurderinger av foreningenes teologi, men åpenheten i henhold til vedtatte kriterier, sier hun.
Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂