De forente arabiske emiraters utenriksminister Abdullah bin Zayed, Bahrains utenriksminister Abdullatif Al Zayani, Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president President Donald Trump utenfor Det hvite hus i Washington den 15. september 2020, etter undertegningen av en avtale som normaliserer forholdet mellom Israel og noen naboland. Foto: Tom Brenner / Reuters / NTB.

Den israelske nasjonalforsamlingen har etter en maratondebatt godkjent avtalen om normalisering med De forente arabiske emirater.

Over 100 folkevalgte var på talerstolen under den åtte timer lange debatten, før avtalen ble godkjent med 80 mot 13 stemmer.

– Denne historiske avtalen vil bringe oss nærmere å få andre land i regionen til å undertegne andre fredsavtaler, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Israel har tidligere inngått fredsavtaler med Egypt og Jordan, den siste i 1994. Kort tid etter at avtalen med Emiratene ble kjent, inngikk også Bahrain en tilsvarende avtale med Israel.

Det spekuleres nå om andre land vil følge etter, i første omgang Sudan. Palestinerne kaller normaliseringen «et svik».

(©NTB)

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.