Mette Frederiksen. Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke/NTB scanpix

Mette Frederiksen, sosialdemokratisk statsminister i Danmark, vil at asylsøkere som kommer til landet skal få sin sak behandlet utenfor landets grenser.

Det betyr at retten til å søke asyl på dansk jord avvikles.

Parallelt ønsker hun å gi mer hjelp til flyktninger i nærområdene. Hun hevder at det europeiske asylsystemet har brutt sammen. Asylsøkere skal sendes til samarbeidende tredjeland i Asia og Afrika, land som kan gi grunnleggende sikkerhet for dem som trenger det.

Jon Helgheim påpeker på Facebook at Arbeiderpartiets søsterparti i Danmark dermed foreslår nøyaktig det samme som Sylvi Listhaug og han selv lanserte for kort tid siden.

Begrunnelsen er ikke minst å få bukt med den livsfarlige menneskesmuglingen:

I Danmark går sosialdemokratene i riktig retning og henter forslag fra FrP, i Norge går Arbeiderpartiet i feil retning. Tilsvarende endring av asylpolitikken er allerede gjennomført i Australia og vil tvinge seg frem i Europa. I dag dør tusenvis i forsøket på å få asyl og europeiske land blir destabilisert av høy fremmedkulturell innvandring. Dette må ta slutt og FrP er eneste parti i Norge som har løsningen klar.

Til Aftenposten (på papir) sier Helgheim at dagens asylpolitikk er «livsfarlig både for asylsøkere, de som blir igjen og mottagerlandene».

Jon Helgheims Facebook-status.

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.