Fra en eksplosjon utenfor en leilighet i Husby, en forstad til Stockholm. 

Bruk av bomber til å skremme og advare blir alt vanligere i Stockholmsregionen. Antall sprengninger har allerede passert rekorden for hele 2019.

Tendensen över längre tid är tydlig, det blir allt vanligare att kriminella använder sig av sprängmedel för att hota och varna.

Det handler om penger, men metoden kan like gjerne anvendes for andre formål, f.eks politisk-religiøst.

– De som vill ha in pengar hotar eller lägger sprängladdningar vid bostaden eller där personen uppehåller sig. Om personen flyr landet eller gömmer sig, riktar de hoten och ibland sprängningar mot personens familj eller vänner, säger Palle Nilsson, kommenderingschef för arbetet mot sprängningar i region Stockholm.

Det er gjerne det siste leddet – at man ikke bryr seg om sivile «omkostninger», som er mest skremmende: Bombene plasseres utenfor leiligheter og hus. Det er tilfeldigheter som avgjør om mennesker kommer til skade. Et stort antall mennesker rives ut av sin trygget og får angst.

En bombekampanje som pågår over lang tid vil derfor ha store omkostninger for befolkningen i et gitt område.

Stockholmregionen registrerte 28 sprengninger så langt i år. Det er tusentalls mennesker som er berørt.




Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.