Boligområdet Brandkärr ble bygget mellom 1967 og 1975 som en del av det såkalte millionprogrammet. Foto: TS Eriksson / Wikimedia Commons.

I Nyköping (38.000 innb.) litt sørvest for Stockholm har kommunen de neste ukene invitert til folkemøter, der man skal diskutere en fremtidig møteplass i problembydelen Brandkärr.

For å få så mange som mulig til å delta, har kommunen besluttet at det skal holdes separate møter for menn, kvinner og eldre, opplyser Sveriges Television (SVT).

Mötena ska hållas i Brandkärrskolans matsal och var planerade innan en 21-årig man blev skjuten till döds i närheten för ett par veckor sedan.

Ikke alle er like glade for at møtene avholdes på denne måten. I sosiale medier og blant folk i bydelen møter organiseringen kritikk, melder SVT.

Sjefen for et selskap som på oppdrag fra det offentlige driver «områdeutvikling» spesielt i «sosio-økonomisk utsatte boligområder», mener det er kulturavhengig:

– Det kan synas konstigt att dela upp i män och kvinnor men om man har kunskap om olika kulturer och hur det är i socioekonomiskt utsatta områden så vet vi att kvinnor har svårare att komma till tals. Det är inte jämställt och självklart tråkigt men också en del av problemet, säger Vilhelm Meyer, VD på företaget Urban Utveckling.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.