Hovedkvarteret til  Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) åpnet i  Shanghai 22 november 2001. Foto: Claro Cortes/Reuters/Scanpix

USA innfører sanksjoner mot Kinas største produsent av databrikker, Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC). Grunnen er selskapets bånd til det kinesiske forsvaret, skriver Financial Times.

Det amerikanske handelsdepartementet skriver i et brev til selskaper som eksporterer varer til SMIC, at det er en «uakseptabel risiko» for at Kinas militære vil dra nytte av dem.

SMIC står dermed i fare for å bli avskåret fra å bruke viktig amerikansk programvare og utstyr. Selskapene som har SMIC som kunde, må søke om lisens for å få fortsette eksporten.

SMIC er allerede rammet av de amerikanske sanksjonene rettet mot selskapets største kunde, Huawei.

Den kinesiske brikkeprodusenten sier lørdag at den fortsetter samtalene med det amerikanske handelsdepartementet. De står fast på at selskapet ikke har noen bånd til det kinesiske forsvaret, og heller ikke produserer for militært bruk eller militære brukere.

Men kinesiskek myndigheter vedtok en lov for et par år siden som forlanger at alle selskaper, statlige som private, må gi sikkerhetsmyndighetene fullt innsyn i deres virksomhet. De kan ikke holde noe skjult.

Kjøp Klima Antiklimaks her!