Bård Hoksrud ber Statens vegvesen om å åpne kollektivfeltene under busstreiken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Frps Bård Hoksrud mener Statens vegvesen bør åpne opp kollektivfeltene under busstreiken. – Det er meningsløst at ett kjørefelt står nærmest tomt, sier han.

– Jeg mener at Statens vegvesen bør åpne opp for ordinær trafikk i kollektivfeltene i Oslo så lenge busstreiken varer, sier Frps samferdselspolitiske talsperson Bård Hoksrud.

Søndag gikk 3.800 bussjåfører i Oslo og Viken ut i streik. Samtlige by- og regionbusser er tatt ut i streik. Kollektivselskapet Ruter kjører ingen busser i Oslo og Akershus, og det er også stans i busstrafikken hos kollektivselskapene Brakar og Østfold kollektivtrafikk i Buskerud og Østfold.

Hoksrud mener en åpning av kollektivfeltene vil kunne lette presset på trikk, bane og tog nå som ikke bussene går.

– Det er meningsløst at ett kjørefelt står nærmest tomt, mens det er kork i de andre feltene, sier han.

Hoksrud viser også til at overfylte tog og trikker vil være uheldig mens vi er inne i en pandemi.

NTB har vært i kontakt med Ruter og Statens vegvesen som begge melder om normal trafikk på veiene og øvrig kollektivtransport mandag morgen.

– Jeg ser ingen grunn til at det skulle være noe å tape på dette. Det er et enkelt praktisk grep, som du stanser idet streiken er over, sier Hoksrud.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.