NTB

Når Ring 1 stenges i Oslo mandag, vil det føre til store endringer i trafikkbildet de neste årene. Vegvesenet oppfordrer alle som kan, til å la bilen stå.

Mandag morgen starter tunneloppgradering på Ring 1 mellom Oslo Spektrum og St. Olavs gate i Oslo.

I dag kjører over 15.000 biler daglig på Ring 1 – men fra mandag stenges veien i tre år. Det vil påvirke trafikken i sentrum.

Statens vegvesen
oppfordrer alle som kan, om å la bilen stå, og velge kollektivtransport, sykkel eller gange – eller en kombinasjon av disse.

Kapasiteten på veinettet er allerede i dag presset, og stengingen vil gi økte køer, ifølge Vegvesenet.

Stengningen har vært lenge planlagt, og de siste månedene har flere trafikktiltak blitt innført for å unngå kork på veinettet – blant annet har elbilene blitt kastet ut av kollektivfeltene for å bedre framkommeligheten til bussene.

For dem som må kjøre, er anbefalt omgjøring via E18 Operatunnelen og Ring 3.

Også kollektivtrafikken blir kraftig berørt, og flere busslinjer får nye ruter, blant dem 37-bussen som både får ny trase og nye holdeplasser.

Ruter
opplyser at det kan oppstå forsinkelser i kollektivtrafikken som følge av endringene.

– Vi oppfordrer reisende til å beregne god tid og følge med på ruter.no, reiseplanleggeren, informasjonsskjermer og i våre sosiale medier, skriver Ruter på sine nettsider.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.