Sarpsborg tinghus. Foto: Privat / Document.

En 25 år gammel mann fra Kosovo som flere ganger er blitt dømt for vold og trusler, er i Sarpsborg tingrett blitt dømt til 30 dagers samfunnsstraff for å ha truet med å «grisebanke» en kvinnelig NAV-ansatt og lage et helvete for NAV dagen etter.

Trusselen ble gitt over telefon, og bakgrunnen var at kosoveren ikke fikk penger av NAV til feiring av datterens bursdag, opplyser Sarpsborg Arbeiderblad.

25-åringens trusler fikk den fornærmede i saken til å endre adferd med tanke på høyere sikkerhet:

Truslene som ble framsatt mot den NAV-ansatte førte til at hun den samme ettermiddag låste ytterdørene hjemme, og at hun senere benyttet seg av parkeringsplass i garasjen under arbeidsplassen i Sarpsborg sentrum for å slippe å gå gjennom byen.

Kosoveren anfører selv et sinneproblem på grunn av en traumatisert barndom i Kosovo.

I dommen framgår det at 25-åringen for tiden avtjener samfunnsstraff etter en tidligere dom, og at dette har hatt en vellykket og positiv utvikling i hans liv.

Aktor la ned påstand om 45 timers samfunnsstraff, men retten fastslo at det var noe strengt, til tross for at trusler om offentlige tjenestepersoner normalt skal straffes med ubetinget fengsel.

Tiltaltes forsvarer er godt fornøyd med dommen, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.