George Clooney og kona Amal Alamuddin ankommer rådhuset i Venezia for å bli viet 29. september 2014. Foto: Alessandro Bianch/Reuters/Scanpix

Advokat Amal Clooney sier opp vervet som Storbritannias spesialutsending for mediefrihet, i protest mot det hun mener er regjeringens brudd på avtaler i Brexit-forhandlingene. Clooney bruker meget kraftig språk om Boris Johnsons regjering.

– Forslaget kan inspirere autokratiske regimer som krenker folkeretten, og har potensielt katastrofale konsekvenser for resten av verden, skriver Clooney i et brev til den britiske utenriksministeren Dominic Raab fredag.

– Det er sørgelig for Storbritannia å snakke om at de planlegger å bryte en internasjonal avtale signert av statsministeren for under et år siden, understreket Clooney. (NTB)

Det er umiddelbart ikke klart hva som er sammenhengen mellom Clooneys verv som vokter av mediefrihet og forhandlingene mellom EU og Storbritannia om en frihandelsavtale.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.