Zelenskyj har gjentatte ganger presset på for at Joe Biden skal komme til fredsmøtet i Sveits i midten av juni. Men mandag ble det kjent at han sender Kamala Harris. Virkningen blir neppe den samme. Harris er en lettvekter og vet svært lite om Ukraina; det har hun demonstrert ved tidligere besøk.

Biden skal være hjemme for å samle inn penger sammen med George Clooney og Julia Roberts. Clooneys kone Amal var med på å utarbeide det juridiske grunnlaget for at hovedaktor ved Straffedomstolen ICC, Karim Khan, ønsket å pågripe Netanyahu. Hun er Palestina-aktivist.

Kjendisene og politikerne bærer mange forskjellige hatter.

Zelenskyj er både kjendis og politiker. Han har i dag profetert at USA kommer til å krympe hvis Trump avslutter støtten til Ukraina. Da vil USA bli svakt, spår Zelenskyj. Han har ikke fått med seg at USA er blitt svakt under Biden.

Zelenskyj har spent buen vel høyt ved å forsøke å presse Kina til å komme, samtidig som Russland er uønsket. Det kan vanskelig kalles fredsforhandlinger.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.