George Clooney har i årevis engasjert seg sterkt for verdens «flyktninger» og sjenerer seg slett ikke for å fortelle Europa at vi ikke gjør nok for migrantene – enda Europa har gjort alt.

Superkjendisen har tidligere konstatert at det «aldri ville bli en president Trump», og sitter med fem gigantiske eiendommer, (hvorav tre i Europa) hvor Clooney så langt har gitt husrom til null – 0 – asylsøkere, så det moralske kompasset har åpenbart litt misvisning.

Clooney er gode busser med Angela Merkel, som han har hyllet for glimrende håndtering av syriakrisen og tysklands åpne-dør politikk. (Ko-ko…) Fullt så koselig var det imidlertid ikke da hundrevis av hans elskede asylsøkere satte opp en jungel-leir rett ved superkjendisenes egen ferieluksus ved Comosjøen (Lago di Como) i Italia i 2016, noe som sterkt forringet idyllen ved å gjøre stedet «litt for offentlig». Da var det på tide å flytte på seg igjen, gitt.

Villa Oleandra, George Clooneys hus ved Comosjøen. (Foto: Reuters/Max Rossi)

Nå har atter flerkulturen trengt seg på: Clooney og kona Amal har bestemt seg for å pakke snippesken og flytte fra England, tilbake til Los Angeles av «sikkerhetsgrunner». Årsaken skal visstnok være de siste terrorangrepene i England, samt flere og alvorlige sikkerhetstrusler de siste årene på grunn av parets humanistiske engasjement. (og kanskje enorme hykleri?)

Når LA fremstår som tryggere enn den engelske landsbygda har ting kanskje gått litt langt, særlig med tanke på at Clooney har mer enn nok cash til å isolere seg fullstendig fra verdens fortredeligheter uansett hvor han bor, samt hyre inn livvakter av Secret Service-kaliber. Likevel er altså ikke England trygt nok for ham. Til tross for alt dette dikterer mannen hvordan vi bermen skal takle terrortrusselen med et raust smil, og hvor mye vi skal gi bort av penger, trygghet og fremtid til verdens lykkejegere. Oh dear.

Slik gjør Clooney seg selv til selve ur-parodien på elitens la-dem-spise-kake-engasjement i det flerkulturelle Europa. Vi ønsker god tur på reisen tilbake til LA, og venter spent på neste utspill fra elitens luftslott i det høye.

lifeandstylemag.com   International Business Times

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂