Kan det bli stort verre nå? Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide er sammen med en rekke muslimske land med på å blamere Norge i et meningsløst FN-vedtak mot Israel for angivelig å ha «undertrykket kvinners rettigheter».  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Man skulle tro det var en dårlig spøk: Sammen med noen av verdens mest kvinneundertrykkende land har Norge sluttet seg til kritikk av Israel for at landet «undertrykker kvinners rettigheter».

Det er nettstedet UN Watch som melder om den nesten skandaløse saken fra FN. Dette er en affære norske myndigheter trolig ønsker å gå svært stille i dørene med, og helst ikke vil ha oppmerksomhet omkring. Men her kommer det uansett.

Nylig vedtok FN (nok) en kritisk resolusjon rettet mot Israel, et land som i FN-flertallets øyne åpenbart er «verdens verste land» på alle måter. Dette Israel-fiendtlige FN-flertallet utgjøres i sak etter sak av muslimske land og andre diktaturstater, pluss, pussig nok, påfallende ofte Norge.

Denne gangen er det kvinners rettigheter FN er opptatt av, og man velger å fordømme det landet man anser for å være ekstra ille på (også) det området. Og det er selvsagt Israel.

Dette er ekstra merkelig med tanke på at nettopp Israel er et land med en grad av likestilling og kvinnefrigjøring som holder svært høy standard globalt sett. Svært få av landene bak denne aktuelle resolusjonen er i nærheten av å gi samme rettigheter til kvinner. Israel er forresten også et foregangsland med hensyn til homofiles situasjon i samfunnet.

«U.N. rebukes only Israel for violating women’s rights», skriver UN Watch»,

og fortsetter:

«The Islamic Republic of Iran, Saudi Arabia, Pakistan and Belarus were among members of the UN’s 54-nation Economic and Social Council, a principal organ of the world body, who voted on September 14th to single out Israel as the only country in the world to be rebuked by the council this year for allegedly violating women’s rights».

Resolusjonen tar (som så ofte ellers) utgangspunkt i palestinernes situasjon, og går videre over i en generell omtale av hvor ille Israel (alltid) opptrer.

«The council declared that “women and girls” are impacted by the “continuing systematic violation of the human rights of the Palestinian people by Israel, the occupying Power.”

«….Israel was the only country held up for criticism.»

Man finner det altså ikke naturlig å kritisere noen andre land i verden i denne forbindelse. Slik kommenteres saken av UN Watch:

«The resolution turns a blind eye to how Palestinian women’s rights are impacted by their own governing authorities — the Palestinian Authority in the West Bank, and Hamas in Gaza. Nor does it make any criticism or any reference at all as to how women and girls are discriminated against within patriarchal Palestinian society. On the contrary, the resolution praises what it calls “Palestinian initiatives at the legislative, administrative and security levels to advance women’s rights”.

Leder for UN Watch Hillel Neuer viser til hva som foregår i land som er med på resolusjonen:

“At a time when Iran is imprisoning women’s rights activists like Nasrin Sotudeh and Narges Mohammedi, Saudi Arabia is imprisoning and torturing numerous women’s rights activists, Pakistan has the highest number of documented and estimated honor killings per capita of any country in the world, and Belarus is beating women protesters in the streets, it is the theater of the absurd for these misogynistic regimes to be singling out Israel — alone in the world — as an alleged violator of women’s rights,” said Neuer.

Her presterer altså noen av verdens mest kvinneundertrykkende land, som Iran, Saudi Arabia og Pakistan, å anklage Israel for å undertrykke kvinners rettigheter. Med seg har de fått ikke særlig mer kvinnefrigjorte diktaturer som blant annet Hviterussland og Nord-Korea.

Enda verre: Også Norge er med på dette gjennomført latterlige og meningsløse utspillet. Det er knapt til å tro.

I sosiale medier får Norge klar beskjed fra Neuer om å skamme seg over å være med på dette vanviddet, sammen med de andre «sjakalene».

 

De landene som hadde anstendighet nok til å stemme imot eller avholde seg fra å stemme over dette absurde forslaget, var blant annet USA, Australia, Canada, Tyskland, Brasil og Nederland, pluss noen flere nasjoner. Her skulle naturligvis et noenlunde bevisst Norge ha inngått.

Det står rett og slett virkelig ille til i norsk utenrikspolitikk for tiden, under ledelse av utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide. Det hele virker å være helt uten moralsk kompass og fornuft.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!