Biden i Florida for å snakke til «hispanics», dvs. spansktalende. Men i Florida er det mange som har kjent Castros styre eller Hugo Chavez på kroppen. De drar kjensel på de samme tonene fra Demokratene og skyr dem som pesten. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Bidens kampanje har lagt ut en video av Trump som er klippet sammen slik at det ser ut som om han sier at covid ikke er noe å bry seg om. Men Trump sa ikke dét. Biden har tidligere påstått det samme og fikk fire lyve-neser av Washington Post for det.

Men hva gjør dét? Twitter nektet å henge på en tag om at videoen var manipulert. Men en video Trump hadde laget av Biden, som var spøkefull, fikk etiketten «manipulert».

Slik viser Twitter for hele verden hvilken side selskapet er på.

The video purports to contrast what Trump says in public versus in private on the coronavirus, accusing him of lying to the public. One of the examples of Trump’s public comments in the video is from a Feb. 28 campaign rally at which Trump appears to be calling the coronavirus a hoax.

«The coronavirus, and this is their new hoax,» Trump is heard saying in the Biden video.

Biden har tidligere publisert samme video og fikk sitt pass påskrevet av Washington Post.

The splicing is identical to how the Biden campaign cut a video of the Feb. 28 address in a March video that got four Pinnochios from the Washington Post, and was panned by several other fact-checkers.

De samme personene/mediene som kaller andre populister, legemliggjør selv populister: Løgn eller sannhet – det spiller ingen rolle, bare budskapet gjør nytten.

«Post» pleier ikke være gjemt bak en vogn selv. Men dette var for grovt:

The Post took issue with the edit, saying that it was misleading. Trump has misled about his administration’s response to the coronavirus, the Post claimed, «But that does not excuse this kind of video manipulation. This is a clear example of deceptive editing, specifically what we label ‘omission.'»

Retorikken til Bidens stab minner om Hillarys i 2016:

«Donald Trump is the most dishonest president in American history and one of the least credible human beings in the world,» Biden campaign spokesman Andrew Bates said to The Post in March in response to its fact check of the Biden ad at the time.

Scientific American

Bladet Scientific American støtter Biden, og det er første gang det tar partipolitisk stilling i sin 175 år lange historie.

Det er Trumps håndtering av covid og klimasaken som er avgjørende.

Pussig at de som skal være mest vitenskapelige, ikke ser forskjell på bløff og realpolitikk. Bidens politikk ville ruinere amerikansk økonomi.

Innkallinger

Trump-leiren er ikke ferdig med Obamagate. Onsdag vedtok innenrikskomiteen i Senatet, anført av Ron Johnson, å innkalle toppfolkene i Obama-administrasjonen for å kaste lys over spionasjen og overvåkingen av Trump-kampanjen.

De må stille opp på rekke og rad: John Brennan, James Comey, Dan Coats, James Clapper og en rekke andre. Alle dokumenter må også fremlegges.

Man kan innvende at det er blitt pålagt i flere omganger uten at noe skjedde.

Det er betydelig misnøye på Republikansk side med at spesialetterforsker John Durham ikke har levert. Det ble antydet at det ville komme resultater like etter Labour Day. Men den kom og gikk uten at noe skjedde.

The committee also authorized subpoenas for Sidney Blumenthal, former Obama chief of staff Denis McDonough, former FBI counsel Lisa Page, former FBI agent Joe Pientka, former ambassador to the United Nations Samantha Power, former FBI director of counterintelligence Bill Priestap, former White House national security adviser Susan Rice, former FBI agent Peter Strzok, former FBI lawyer Kevin Clinesmith – who pleaded guilty to making a false statement in the first criminal case arising from U.S. Attorney John Durham’s review of the investigation into links between Russia and the 2016 Trump campaign – among others.

For første gang skal Stefan Halper forklare seg for en kongresskomite. Han spilte en helt sentral rolle og fikk masse penger av Pentagon, men er ennå ikke avhørt.

Trump campaign asks Twitter to mark Biden coronavirus ad as manipulated media, but company refuses

Kjøp Klima Antiklimaks her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.