Ursula von der Leyen, Hillary Clinton og Erna Solberg. Foto: Francois Walschaerts, Carlo Allegri og Ole Berg-Rusten (Reuters / NTB).

Når EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen omtaler motstanderne av kommisjonens forslag til ny migrasjonspolitikk som «hatefulle», føyer hun seg inn i et mønster av lignende uttalelser som globalister har gitt de senere årene.

Under presidentvalgkampen i USA i 2016 kalte Hillary Clinton sin motkandidat Donald Trumps velgere «foraktelige», eller deplorables – et selvmål som sannsynligvis var medvirkende til at hun tapte valget.

I februar valgte vår egen statsminister Erna Solberg (H) på sin side uttrykket «sammensurium» om personer som ikke ligger under for klimahysteri. Solberg er smartere enn de to andre, for hun beklaget siden ordbruken.

Men ingen trenger å være i tvil om at alle de tre globalistiske toppolitikerne hater store deler av befolkningene de har vært satt til å administrere. Men deres hat er ikke erkjent, det er i stedet innbilt godhet.

Von der Leyen gjorde et intellektuelt selvmål da hun anklaget EU-parlamentets antiglobalister for å dele verden inn i «oss og dem». Hva annet er det hun selv gjør når hun stempler politikere som representerer millioner av velgere?

Det er ikke så godt å si hva den globalistiske makteliten tror den vil oppnå ved å anklage politikere de er uenige med, og dermed betydelige deler av folket, for å være et hatefullt og foraktelig sammensurium.

Da må de i det minste spare seg floskler om samhold, for noe slikt kan jo ikke finnes sånn som de holder på.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.