Statsminister Erna Solberg hadde mandag ettermiddag digitalt møte med presidenten i EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen. Foto: Vidar Ruud / NTB

Statsminister Erna Solberg snakket mandag ettermiddag med EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen om korona, grønn omstilling og Joe Biden.

Solberg og von der Leyen snakket om EUs grønne omstillingsplan «Green Deal» og om påvirkningen USAs presidentvalg har på samarbeidet i Europa. Demokraten Joe Biden ble utpekt til vinner av valget forrige uke og skal innsettes i januar.

– Vi snakket om hvor viktig det var på klimaområdet da vi diskuterte arbeidet med Green Deal. Vi ser nå et USA som kommer inn på agendaen igjen og styrker klimaarbeidet. Det er først og fremst det Biden har vært tydelig på så langt, sier Solberg til NTB.

Norge er en del av det europeiske samarbeidet gjennom EØS-avtalen, Schengen-samarbeidet og en rekke andre avtaler, men er ikke medlem av EU.

I hovedsak handlet møtet mellom Solberg og van der Leyen om koronaresponsen og arbeidet internasjonalt. Blant annet snakket de om hvordan de skulle gjenoppbygge og få et konkurransedyktig Europa ut på andre siden av pandemien.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.