Ifølge avisen South China Morning Post diskuteres det nå å stoppe all eksport av medisiner fra Kina til USA. Skulle så skje, vil det være katastrofalt for USA, som etter årtier med outsourcing til Kina er helt avhengige av medisiner produsert i Kina.

Avisen, som utgis i Hongkong og eies av Kinas rikeste mann, Jack Ma, siterer navngitte akademikere og rådgivere til det kinesiske regimet:

The idea has been recently floated by the likes of Li Daokui, a prominent Chinese academic and government adviser, who told local media that limiting access to medicines could be legitimate retaliation for US export controls on American technology and software.

Ideen har nylig blitt luftet av slike som Li Daokui, en fremtredende kinesisk akademiker og regjeringsrådgiver, som fortalte lokale medier at det å begrense tilgangen til medisiner kan være en legitim gjengjeldelse for amerikansk eksportkontroll på amerikansk teknologi og programvare.

Faksimilie av tegningen som illustrerer artikkelen i South China Morning Post.

Avisen skriver at selv om ideen foreløpig ikke har fått offisiell støtte i Beijing, har bare det faktum at et slikt skritt diskuteres, vakt bekymring både i Beijing og Washington DC.

While weaponising drug exports and precursors does not have official backing, its discussion has provoked concern in both Washington and Beijing.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.