Fredagens koranbrenning på Emilstorp har ført til omfattande protester i drabantbyen Rosengård, Malmö. Rundt 300 personer har samlet seg for å protestere. Foto: TT / NTB scanpix

Utviklingen i Sverige er dramatisk negativ, og har vært det lenge. Innvandrings- og integreringspolitikken ble basert på luftslott og gode intensjoner. Da går det galt. En god samfunnsutvikling krever robust politikk, med oppmerksomhet på utilsiktede virkninger og reelle effekter. Det burde alle med høyere samfunnsfaglig utdanning skjønt for lengst.

Om svensk politikk og akademia var kjølig rasjonell og meritokratisk, ville samfunnsforskere i vårt kjære naboland fått sparken for grov inkompetanse i kompaniskap med feighet.

De har åpenbart ikke gjort jobben sin. De har ikke passet på å følge nøye med på samfunnsutviklingen, de har ikke fortalt befolkningen og politikerne hva som skjer og hvorfor.

Men de bør få en ny sjanse. De burde kunne søke på nytt på sine gamle jobber.

De som har noe å vise til, noe som helst, en advarsel for eksempel om at det kan oppstå mulige problemer som følge av masseinnvandringen fra muslimske klansamfunn. Eller kanskje de har tatt et forbehold under en doktordisputas innen kjønnsforskning eller postkoloniale studier, og slik  forsøkt i det minste å hindre rekruttering til kvasivitenskap. Eller de kan dokumentere at de faktisk selv hadde et forslag til et fornuftig prosjekt om effekter av svensk innvandringspolitikk, som andre stemte ned.

Da kan disse gjeninntre i jobbene sine.

Resten kan starte yrkeslivet på nytt. Og drive med noe samfunnsnyttig.

Dette var bare en strøtanke fra en frustrert nabo, som lenge har sett at Sverige har vært som en skute uten kaptein eller mannskap, drivende rundt på politikkens hav.

 

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Kjøp Klanen her!