For over 50 år siden advarte ledere i den svenske kirken mot samfunnsutviklingen. De fryktet en politikk som fremmet økende sekularisering, mindre respekt for de ti bud og mindre respekt for medmennesker.

Disse advarslene ble hånet av sekulære og ateistiske aktivister innenfor politikken, mediene og kulturlivet.

Kirkens advarsler ble avskrevet som «moralsk panikk». Men nå er det mye som tyder på at advarslene var på sin plass, skriver den kristne avisen Världen Idag på lederplass 22. juli.

Det Sverige vi möter denna sommar – med näst intill dagliga skjutningar och mordförsök, djupt segregerade områden, bristande tillit och trygghet samt försvagad samhällsgemenskap – har vuxit fram gradvis, steg för steg, under lång tid.

Mitt i den snabba befolkningstillväxten, med i dag över 30 procent av de boende i landet med rötter utanför Sveriges gränser, har inte den sammanhållning och trygghet Sverige så länge haft som sin styrka, lyckats fortplantas till nya generationer, personer och grupper.

Befolkningsveksten, som stort sett utelukkende stammer fra innvandring, har skapt et nytt Sverige, hvor 30 prosent av befolkningen har sine røtter i et annet land. Det svenske samholdet har forvitret, og Sverige har ikke lykkes i å videreføre den svenske tryggheten til dem som lever og vokser opp i dagens Sverige. Dermed har Sverige mistet sin viktigste styrke.

Og nå er det stille fra de samme kreftene som latterliggjorde kirken for et halvt århundre siden. Utviklingen skjer i øredøvende stillhet, og det tar altfor lang tid før de vil innse og erkjenne hva som er i ferd med å skje med det svenske samfunnet.

Tysta, och utan att ta ansvar för det inträffade, är i dag de personer och grupperingar som hånade gångna tiders kyrkoledare för vad dessa såg var på väg att bryta ned vårt land.

Tyst från hånare om ”kyrkornas moralpanik” 

Les også:

Sveriges kulturarv brennes ned

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂