Politiet søker etter flere gjerningspersoner etter at en mann i 30-årene er skutt og skadd på åpen gate i Bredtvetveien i Oslo søndag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En mann er skutt og skadd på åpen gate i Bredtvetveien i Groruddalen i Oslo. Politiet leter etter to gjerningsmenn.

Politiet har sendt ut flere patruljer og søker med hund i området etter minst to gjerningsmenn.

– Vi fikk beskjed fra AMK klokken 23.01. Vi er på stedet og en mann i 30-årene er blitt skutt en eller flere ganger, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen som er skutt fikk behandling av ambulansepersonell på stedet og deretter kjørt til Ullevål sykehus. Skadeomfanget er ukjent.

– To personer ble sett løpende fra stedet. Det er mulig at de har stukket fra stedet i bil. Det er for tidlig å si noe om årsak eller sammenheng, opplyser Krohn Engeseth.

Politiet har fått det de betegner som en vag beskrivelse av bilen. Det foretas tekniske undersøkelser på stedet og politiet avhører også vitner.

Hendelsen har skjedd utendørs. Både Bredtvet kvinnefengsel og Bredtvet kirke ligger i nærheten. Det er også en skole i området.

 

Kjøp Klanen her!

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.