Linda Helleland. Foto: Thor Brødreskift / Nordiske Mediedager. Creative Commons

Høyres programkomité går enstemmig inn for å redusere særavgiftene på alkohol og sukker for å få bukt med grensehandelen.

– Vi har vært veldig restriktive på dette i Høyre, men jeg mener situasjonen nå er så annerledes, og veier man arbeidsplasser opp mot andre spørsmål, så veier jobber tyngst, sier distrikts- og digitaliseringsminister og programkomitéleder Linda Helleland til E24.

Helleland viser til tall fra Virke som viser at grensehandelen kan koste Norge opptil 8.200 arbeidsplasser. Hun viser også til erfaringer fra Danmark, der man har nærmest halvert grensehandelen ved å harmonisere avgiftene på varer som alkohol og sukker med nabolandet. Det vil imidlertid være snakk om en forsiktig harmonisering.

– Vi må ivareta de hensynene som finnes på dette området, og så må vi diskutere nøyaktig hvilke produkter det bør gjelde, sier Helleland.

Hun venter også at det blir en opphetet debatt på landsmøtet om saken.

Programkomiteen innstiller ikke på kutt i avgiftene på tobakk.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂