Sentralbanksjef Øystein Olsen (t.v.) og Nicolai Tangen etter pressekonferansen om arbeidsavtalen for Tangen som er utnevnt til ny daglig leder i Norges Bank Investment Management 28. mai..Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Finanskomiteen stiller seg bak representantskapets kritikk av hovedstyret i Norges Bank for måten ansettelsen av Nicolai Tangen har foregått på, det medler TV2. Dermed er det vanskelig å se for seg at Tangen tiltrer 1. september.

Høyre varslet tidligere på dagen at det hadde falt ned på flertallets side:

Høyre er i hovedsak enig i kritikken som representantskapet har reist mot ansettelsen av ny oljefondssjef, ifølge DN.

Alle de andre partiene på Stortinget har allerede kunngjort at de er kritiske til ansettelsesprosessen. Høyre har ventet med å tone flagg, men etter det DN erfarer, vil de i all hovedsak støtte kritikken.

Det betyr at en samlet finanskomité støtter representantskapet i Norges Bank, som er Stortingets kontrollorgan. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂