Venstres medlem av finanskomiteen Ola Elvestuen (V) Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB scanpix

Venstre gjør som KrF: Stiller seg bak kritikken av hovedstyret i Norges Bank for måten Nicolai Tangens ansettelse ble håndtert på. Men heller ikke Venstre har noen løsning.

Venstre stiller seg bak kritikken mot Norges Banks ansettelse av Nicolai Tangen som oljefondssjef, men har ikke tatt stilling til hvem som skal rydde opp.

Presset øker dermed mot Norges Bank og Nicolai Tangen ettersom et klart flertall på Stortinget støtter representantskapets kritikk, skriver Aftenposten.

Venstres stortingsgruppe behandlet saken tirsdag, men møtet ble avsluttet før den juridiske vurderingen av overordnede statsorganers mulighet til å blande seg inn i ansettelsen kom. (NTB)

Umulig i rollen

Ketil Kjenseth. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Men stortingsrepresentant Kjetil Kjenseth (V) var klar: Tangen er blitt umulig i rollen som oljefondsjef.

Stortingsrepresentant Ketil Kjenseth (V) sa tidligere tirsdag at Nicolai Tangen ikke kan tiltre i jobben som ny leder for oljefondet. Til VG sa han utvetydig at Tangen ikke kan bli oljefondssjef.

– Hele saken har antatt slike dimensjoner at Nicolai Tangen ikke kan tiltre i jobben, sier han.

Saken har vokst og vokst og selv to professoruttalelser og ett advokatkontor kan ikke dempe inntrykket av en fastlåst situasjon. Under høringen mandag 10. august ble det understreket at en oljefondsjef er avhengig av tillit. Tangen har selv innrømmet det. At han nå har misttet den hos minst fem av partiene gjør at svaret gir seg selv.

Kjenseth har knallhard i sin konklusjon:

Kjenseth mener situasjonen ikke kan løses ved at Tangen eventuelt skulle selge seg ut av Ako.

– Nei, jeg ser det ikke slik. Sentralbanksjef Øystein Olsen bør finne seg noe annet å gjøre og ta med seg Nicolai Tangen, sier Kjenseth.

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂