Svensk flagg vaier i vinden. Illustrasjonsbilde. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix

Tingretten i Kalmar dømte en afghansk mann i 20-årene til ett og et halvt års fengsel, samt utvisning for å ha voldtatt en 13 år gammel jente. Göta hovrätt frikjenner mannen helt, og gir mannen medhold i at han ikke visste hvor gammel hun var.

Mannen skal ha kontaktet jenta via sosiale medier. De avtale et møte og mannen skal ha tatt med seg jenta hjem for å ha sex med henne. Samme dag ble mannen anmeldt for voldtekt.

Begge parter erkjenner at de var intime, skyldspørsmålet ble derfor vektet på mannens viten om den 13 år gamle jentas alder.

Jenta forteller at hun flere ganger har opplyst mannen om hennes alder. Videre fremkommer det at mannen skal ha booket en bussbillett for jenta, hvilket ga han tilgang til en app hvor det står opplysninger om jentas alder. Mannen nektet likevel for å ha kjennskap til jenta som mindreårig.

Tingretten dømte mannen til ett og et halvt års fengsel, 115.000 i erstatning til barnet, samt utvisning. Göta hovrätt frikjente mannen for voldtekten, fordi de mente aktor ikke har klart å bevise at mannen var klar over, eller uaktsom i forhold til jentas alder.

Han frias därmed helt. Tingsrätten dömde mannen till fängelse i 18 månader, utvisning och ett skadestånd på 115 000 kronor. (Dagens Vimmerby)

Årsaken til denne tvilen er at jenta har innrømmet i avhør at hun har løyet om alderen sin til en annen mann tidligere. At mannen fikk tilgang til hennes alder i en app ser Lagmannsretten bort fra:

«Hovrätten anser att den bevisningen vid redovisade förhållanden inte är tillräcklig för att ensam uppfylla det höga beviskravet i brottmål.» (Nyheter i dag)

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.