Halvor Foslis monumentale bok om samfunnsutviklingen her til lands, «Mot nasjonalt sammenbrudd. Norge i masseinvandringens tid», har solgt jevnt godt helt siden utgivelsen rett før jul.

Men helt uventede omstendigheter denne sommeren har satt ny fart i salget: Prosa-redaktør Merete Røsviks beslutning om ikke å offentliggjøre Per Hems anmeldelse av Foslis verk, etter selv å ha bestilt den, har avstedkommet en bred offentlig debatt som har skapt økt interesse for hva forfatteren har å si. Et aldri så lite paradoks med tanke på at Røsvik ikke ville gi Fosli eller Document noen stemme i det bitte lille hjørnet av offentligheten som hun selv administrerer.

Resultatet er uansett at det første opplaget av boken forventes å gå tomt i dag. Men de som har lyst til å finne ut hva Prosa-redaktøren helst ser at de ikke leser, skal ikke fortvile: Neste opplag ble bestilt for noen uker siden, og forventes å foreligge fysisk om få dager. Det skal derfor ikke være nødvendig å vente lenge etter bestilling innen man kan gi seg i kast med lesningen.

De som er nysgjerrige på hva forfatteren skriver om, kan få vite mer om det ved å se Hanne Tolgs intervju med Halvor Fosli kort etter utgivelsen i desember.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.