Avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet i forbindelse med situasjonen om bord i Hurtigruteskipet Roald Amundsen søndag. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Folkehelseinstituttet mener at Hurtigruten brøt en avtale de hadde inngått om at selskapet skulle informere passasjerene om koronasmittede om bord, melder NRK.

Ifølge avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet bekreftet rederiet i et møte onsdag at de skulle varsle alle passasjerene på den aktuelle seilasen.

– Vi ble ikke informert om at Hurtigruten deretter endret standpunkt og ikke varslet passasjerene. Først fredag forsto vi at Hurtigruten hadde brutt avtalen fra møtet og latt være å varsle passasjerene, sier hun til kanalen.

Hurtigruten ønsker ikke overfor NRK å kommentere opplysningene fra Folkehelseinstituttet. De viser til hva konserndirektør Daniel Skjeldam sa mandag. Da la rederiet seg flat og innrømmet svikt i rutinene.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.