Etter milliardtap satser oljegiganten BP på fornybar energi. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix

Oljegiganten BP ble hardt rammet av koronakrisen i andre kvartal. For å bedre utsiktene lover selskapet en omfattende omstilling mot fornybar energi.

Selskapet rapporterte tirsdag om et justert nettotap på 6,68 milliarder dollar i andre kvartal, ifølge Bloomberg. Summen tilsvarer over 60 milliarder kroner.

Koronapandemien forårsaker fortsatt en utfordrende situasjon, heter det i en uttalelse fra BP. Utsiktene for råvareprisene beskrives som usikre.

Som følge av antatt svekket etterspørsel har BP senket prognosene for olje- og gassprisene framover i tid, ifølge Reuters. Dermed er også selskapets verdier blitt nedjustert.

Når nedskrivningene inkluderes, blir det samlede tapet etter skatt i andre kvartal på hele 16,8 milliarder dollar.

Som følge av den utfordrende situasjonen har BP besluttet å redusere utbyttet til aksjonærene for første gang på et tiår.

I tillegg lover selskapet å øke tempoet i sin omstilling i retning fornybar energi med lavere klimautslipp.

– Det kommende tiåret er avgjørende for verden i kampen mot klimaendringene, sier BPs toppsjef Bernard Looney i en uttalelse.

BP venter at selskapets olje- og gassproduksjon vil bli redusert med 40 prosent det neste tiåret. I løpet av samme periode planlegger selskapet å tidoble sine investeringer i fornybar energi og annen klimavennlig teknologi.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.