Jon Helgheim (FrP) har fått nok av ensidige vinklinger i TV2s USA-dekning. Stillbilde: TV 2

Det brukes krasse ord når FrP-profil Jon Helgheim beskriver USA-dekningen til TV2-reporter Græsvik:  Han kommer med falske påstander og serverer politiske oppfatninger som nyheter.

Det er Medier 24 som forteller om den heftige ordkrigen som er brutt ut mellom FRP-politikeren Jon Helgheim og TV2-reporter Fredrik Græsvik.

Det hele startet ifølge Medier 24 med Stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) blir opprørt over en Twitter-melding der TV2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik skriver at president Donald Trump ønsker å vrake demokratiet.

«Jeg reagerer på dette fordi det er en ren påstand, ikke en tolkning eller en refleksjon, som tilsier at Græsvik har ugjendrivelige bevis for at Trump har intensjoner om å vrake demokratiet», sier Helgheim.

Han legger til:

«Dette er falske påstander og falske nyheter, som TV 2s korrespondent kaster om seg med.»

TV2s Fredrik Græsvik har etter Jon Helgheims mening gått over streken når det gjelder unyansert dekning av amerikansk politikk. Stillbilde TV2. 

Jon Helgheim ble rett og slett mektig irritert over TV2s Fredrik Græsvik og hvordan han rapporterer om amerikansk politikk for norske seere. Ifølge Helgheim benytter Græsvik kanalen som plattform for å uttrykke sine egne politiske synspunkter, forkledd som nyheter.

Saken utviklet seg så til en ren duell mellom de to, med Twitter som arena.

Den relativt skarpe meningsutvekslingen mellom de to fortsatte ifølge Medier 24 også etter Twittermeldingene.

Græsvik reagerte på å bli kalt formidler av fake news:

«Så hva er falskt? Og hvor har du fått ideen fra om at journalister ikke skal advare om forsøk på å rive ned demokratiet og velgernes tillit?»

Helgheim på sin side ga uttrykk for at hans tillit til TV 2 nå er kraftig svekket.

«Jeg mener at man nå ikke kan stole på TV 2, spesielt i forbindelse med nyheter som kommer fra Fredrik Græsvik. Han serverer politiske oppfatninger som nyheter», sa han.

Ifølge Medier 24 er ikke Jon helgheim primært ute etter å forsvare Trump, men han reagerer på hvordan TV2 ikke klarer å ivareta grunnleggende journalistisk objektivitet i sin dekning av amerikansk politikk.

«Jeg mener at man må kunne forvente seg et minimum av redelig journalistikk, selv i saker som handler om Donald Trump. At TV 2 nå vet at Trump vil vrake demokratiet er det ingen beviser for, og det er bare løse påstander», sier Helgheim.

Medier 24 forteller at Jon Helgheim ønsker at denne saken kan føre til en oppvask i TV2.

«Nå håper Helgheim at TV 2 ber USA-korrespondenten sin om å endre oppførsel.

«Dette er ville påstander uten rot i virkeligheten, og TV 2 burde gripe inn og be Græsvik om å skjerpe seg. Han kan ikke slenge om seg med påstander uten å kunne dokumentere dem», sier Helgheim.

Fredrik Græsvik har ikke ønsket å uttale seg til Medier 24 om saken, men TV2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække forsvarer sin reporter:

«Fredrik har min tillit, og bakgrunnen for tweeten er faktiske uttalelser fra Trump», sier hun.

Solbrække reagerer også på at Helgheim retter kritikk mot TV2:

«Det er forvirrende og krevende tider rundt oss, og jeg kunne ønske stortingsrepresentanten brukte sin innflytelse på andre ting enn å undergrave en norsk journalist i en sak som dette» skriver hun.

«Jeg er den første til å innrømme feil, hvis TV 2 Nyhetene ikke gjør jobben vår godt nok. Men at en folkevalgt som Helgheim, med bakgrunn i denne tweeten, stempler oss som løgnaktige, falske og ikke til å stole på – synes jeg er trist», skriver Solbrække avslutningsvis.

Kjøp Halvor Foslis bok her!
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.