Ut fra mediedekningen skulle man tro at det ville være en slagen president som stilte på pressekoferanse torsdag, men Trump var rolig, fokusert. Journalistene har problemer med å prate med munnbind på. Tidligere på dagen var Trump på besøk hos Røde Kors, som arbeider med blodplasma som har antistoffer. Foto: Carlos Barria/Reuters/Scanpix

Donald Trump ville ha en diskusjon om poststemmer, men spørsmålet om hvorvidt valget burde utsettes, fikk mest oppmerksomhet.

Mediene så ikke spørsmålstegnet og tok det som et forslag om å utsette valget. Flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, avviste muligheten. Kongressen bestemmer at den første tirsdagen i november er valgdag. Den tradisjonen har vært fulgt under første og annen verdenskrig.

Demokratene kjører hardt på poststemmer, men Trump viser til studier og artikler som betrakter dét som den mest usikre valgordningen: Den åpner for rot og svindel.

I 2005 avga en komite ledet av Jimmy Carter og James Baker en rapport. Den var negativ til poststemmegivning:

“Absentee ballots remain the largest source of potential voter fraud,” read the conclusion of a bipartisan 2005 report authored by the Commission on Federal Election Reform, which was chaired by former President Jimmy Carter and former Secretary of State James Baker.

I 2012 fastslo en artikkel i New York Times at poststemmer er usikre.

And a 2012 article in The New York Times was headlined, “Error and Fraud at Issue as Absentee Voting Rises.” The article states that “votes cast by mail are less likely to be counted, more likely to be compromised and more likely to be contested than those cast in a voting booth, statistics show.”

Demokratene kjører hardt på at poststemmegivning er det logiske svar på pandemien. Da slipper folk å eksponere seg for mulig smitte. Det lyder tilforlatelig, men hvis resultatet av valget er usikkert, erstatter man ett problem med et annet.

Trump viste til mange artikler under torsdagens pressekonferanse.

The president held up a Wall Street Journal article entitled “New York’s Mail-Vote Disaster,” as well as a CBS News article entitled “Vote-by-mail experiment reveals potential problems within postal voting system ahead of November election.” He cited a similar piece in The Washington Post.

 

Trump defends tweet on possible Election Day delay at contentious press conference

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.