Donald Trump snakker med pressen før han går om bord i Marine One for å reise til Midland, Texas, 29. juli 2020. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Donald Trump spør i en tweet om det ville være en idé å utsette valget, hvis det er slik at velgernes helse overstyrer alt slik at poststemmer må innføres.

Trumps premiss er at universell poststemming vil åpne for en manipulasjon uten sidestykke, noe som kan føre til strid om gyldigheten av resultatet.

Demokratene er de ivrigste tilhengerne av poststemmegivning. Men de innrømmer ikke at det har forekommet svindel, noe det beviselig har, bla. i New Jersey.

Trump vil unngå en situasjon hvor hans velgere ikke har tillit til resultatet.

Men slik presenterer ikke New York Times tweeten. De hefter seg ved siste ledd: At Trump lufter tanken på å utsette valget.

Trump lanserer forslaget som en provokasjon: Hvis det er slik at Demokratene setter velgernes helse over alt, hvorfor ikke da utsette valget til pandemien har ebbet ut?

Trump mener å rette oppmerksomheten mot at Demokratene er lockdown-partiet. Demokratene har gått inn for at alt skal være nedstengt av medisinske grunner. Men stadig flere amerikanere senser at det er vikarierende motiv: Demokratene spiller på frykt. De har Big Tech med seg som tar ned videoer av leger som forteller om vellykket behandling med hydroksyklorokin. Zuckerberg ble spurt om hvorfor de gjorde dette under høringen i Kongressen onsdag, og svarte at de var redd for folks helse. Det var et så upresist svar at hva som helst kunne falle inn under det som «farlig».

Denne praksisen er ved å skape stigende motvilje mot Big Tech. Deres begrunnelser er åpenlyst politiske. De følger WHO som har forsvart Kina.

Trump mistenker at Demokratene ønsker poststemmer for å åpne for massiv manipulering, slik det skjedde i bestemte områder av Florida i 2018. Der dukket det opp sekker med stemmer lenge etter at opptellingen var fullført.

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.